Souhrn událostí uplynulých dní – 15. – 17.1. 2021

Smlouva: Mzdové tarify v zemědělství vzrostou letos o 3,2 pct

Mzdové tarify v zemědělství vzrostou v letošním roce v průměru o 3,2 procenta, nejnižší třídy vzrostou o více. Oznámili to dnes na tiskové konferenci při podpisu kolektivní smlouvy odbory a zaměstnavatelé. Smlouva bude zpětně platit od začátku ledna do konce roku. Navýšení kopíruje loňskou inflaci.

Dost bylo plastů na jedno použití. MŽP posílá 60 milionů na projekty obcí

Projekty podpořené z Operačního programu Životní prostředí sníží používání jednorázového nádobí. Na mnoha místech ČR tak odzvoní kelímkům či nádobí na jedno použití. Podporu za bezmála 60 milionů korun získalo na 23 projektů zejména měst a obcí.

Komora: Potravináři by měli mít při očkování prioritu

Potravinářská komora ČR žádá, aby byli pracovníci potravinářských podniků upřednostněni při očkování. Například Německo a Francie umožní potravinářům očkování ihned po pracovnících ve zdravotnictví a rizikových skupinách, uvedla dnes komora v tiskové zprávě.

Čeští vědci jako první použili genetické nůžky CRISPR na chmel. Cílem je ještě lepší pivo

Více léčivých látek a hořkých kyselin v chmelu chtějí docílit vědci z Biologického centra Akademie věd ČR. Jako první na světě upravili chmel pomocí genetické technologie CRISPR, která umožňuje velmi přesné úpravy konkrétního vybraného genu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info