Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 12. 1. 2021

13. 1. 2021 | Agris

Z kuchyně až na pole. Kraj pohlídá, jak domácnosti nakládají s bioodpadem

Před bezmála dvěma dekádami vznikla v Jihomoravském kraji společnost Kordis, která řídí regionální veřejnou dopravu. Teď hejtmanství zvažuje, že zřídí podobný koordinační orgán, jenž ale bude mít tentokrát na starost nakládání s bioodpadem.

Pomoc zavřeným podnikům. Vláda schválila nový program COVID Gastro

COVID – Gastro – Uzavřené provozovny. To je název nového programu, který připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) a který už schválila vláda. Program má za cíl podpořit všechny provozovny, které na základě říjnových mimořádných opatření vlády ČR musely omezit činnost nebo úplně zavřít.

EIB: Evropané kvůli klimatu jedí méně masa, chtějí omezit létání

Většina Evropanů v rámci boje proti klimatickým změnám hodlá omezit létání a již nyní konzumuje méně masa. Vyplývá to podle agentury Reuters z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnila Evropská investiční banka (EIB).

Jak získat zahraniční pracovníky do českého zemědělství, potravinářství a lesnictví?

V souvislosti s nutností včasného získávání zahraničních pracovníků pro novou sezónu roku 2021 zpracovalo Ministerstvo zemědělství přehledný seznam možností, které v této oblasti aktuálně mají české firmy podnikající v sektorech zemědělství, potravinářství a lesnictví.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 13. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 22:39