Souhrn událostí uplynulého dne 3. 12. 2020

ČR nastupuje trend: od skládkování ke třídění, recyklaci a materiálovému využití na maximum

Polovina komunálních odpadů se v ČR stále skládkuje, tomu bude konec. Po šestiletém hledání konsensu v legislativním procesu dnes Sněmovna schválila nový balíček odpadové legislativy Ministerstva životního prostředí, který přináší moderní trendy v nakládání s odpady.

Návrh zahrádkářského zákona zřejmě ještě dozná změn

Sněmovna dnes propustila do třetího čtení návrh zahrádkářského zákona. Návrh poslanců napříč stranami má za cíl především upravit postavení a veřejnou prospěšnost zahrádkářského hnutí v českém právním řádu. V závěrečném hlasování by ale mohl proti původně předložené podobě doznat změn.

Zvýšení podílu biosložky v benzinu poslanci neschválili

Podíl biosložky v benzinu se zatím zvyšovat nebude. Sněmovna dnes neschválila pozměňovací návrh poslance ANO Pavla Pustějovského, který ho chtěl navýšit z nynějších 4,1 procenta objemových na 8,8 procenta.

Pivovary asi budou trvale osvobozeny od daně za vylité pivo

Pivovary zřejmě budou i do budoucna osvobozeny od spotřební daně za vylité nebo jim vrácené pivo. Změnu zákona o spotřebních daních, která s tím počítá, dnes doporučil Senátu schválit beze změn jeho hospodářský výbor. Horní komora se bude novelou zabývat ve čtvrtek.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info