Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 30.11. 2020

1. 12. 2020 | Agris

Změna klimatu může do 30 let zničit polovinu kávových plantáží v Africe

Rostoucí teploty, sucho a nepravidelné srážky ztěžují pěstování kávy. Za pouhých třicet let by změna klimatu mohla zničit polovinu veškeré půdy vhodné k pěstování kávy a ohrozit tak miliony afrických farmářů. V tradičních pěstitelských zemích by mělo docházet ke spolupráci a podpoře ze strany státu.

Ministerstvo zemědělství podpoří více vodní hospodářství a pozemkové úpravy. Vláda dnes schválila navýšení jeho rozpočtu o 3 miliardy korun

O 3 miliardy korun navíc bude mít letos Ministerstvo zemědělství (MZe) na programy vodního hospodářství proti suchu a pozemkové úpravy. Navýšení rozpočtu dnes na jeho žádost schválila vláda. Na programy vodního hospodářství získalo MZe 1,7 miliardy korun, na pozemkové úpravy 1,3 miliardy korun.

Kvalitu života probere online Fórum udržitelného rozvoje

Výroční konference Rady vlády pro udržitelný rozvoj se 4. prosince zaměří hlavně na prezentaci první Zprávy o kvalitě života a její udržitelnosti. Vzhledem k okolnostem proběhne Fórum udržitelného rozvoje 2020 online, zájemcům bude dostupné přes online vysílání.

Z krále ovocných barů superfarmářem

Po Fruitisimu nyní podnikatel Tomáš Lichtenberg přichází s řešením potravinové soběstačnosti České republiky. Jeho potravinářský startup Farm Planet chce do půl roku otevřít první hydroponickou laboratoř zaměřenou na bylinky, saláty a klíčky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 1. 12. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 15:39