Agris.cz - agrární portál

Pivovar Zubr vyslal do hospod všechny servisní techniky

1. 12. 2020 | ČTK

V jednom kole jsou ode dneška servisní pracovníci přerovského Pivovaru Zubr, kteří pomáhají provozovatelům restaurací po více než šestitýdenní pauze vyčistit a připravit výčepní zařízení na čtvrteční otevření hospod. Vedení Pivovaru Zubr zároveň s obavami čeká na informace, kolik restaurací po podzimním uzavření provoz už neobnoví. ČTK to dnes řekl ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Stravovací zařízení byla v Česku uzavřena v půli října kvůli prudkému růstu počtu nákaz novým koronavirem. Vláda v neděli rozhodla, že obchody a služby budou moci otevřít od čtvrtka, kdy se země přesune ze čtvrtého na třetí stupeň epidemického systému PES.

"Všichni naši servisní pracovníci dnes vyrazili do terénu. Naší snahou je zabezpečit servis ve všech provozovnách, které ve čtvrtek otevřou. Některé fungovaly v okénkovém režimu a měly čep v provozu, některé naopak otevřenou později, o víkendu nebo v následujícím týdnu, tak můžeme sanitace rozložit i do dalších dní," uvedl Pluháček.

Servisní pracovníci Pivovaru Zubr se podle něj ze všech sil snaží, aby všechny zásobované hospody měly před otevřením vyčištěné trubky a zavezené pivo. "Objednávky na pivo jsme začali přijímat už v minulém týdnu, když byly náznaky, že by k otevření mohlo dojít již v pondělí. Piva máme uvařeno dostatek, se závozem sudů jsme začali také dnes, a to včetně pivnic, které mají tanky," podotkl Pluháček.

Otázkou podle něj je, kolik majitelů restaurací se nakonec rozhodne, že provoz neobnoví vůbec. "Už nějaké signály máme, ale definitivně to ukážou následující týdny. Já budu velice rád, když počet hospod, které zůstanou už zavřeny, nepřesáhne deset procent z jejich celkového počtu," řekl Pluháček.

S otevřením hospod se ve čtvrtek na čepy dostane také přerovský sváteční speciál Zubr Maxxim. "Letos jsme ho opět uvařili 1400 hektolitrů. Všichni příznivci pěnivého moku si ho budou moct vychutnat minimálně až do ledna," dodal Pluháček.

Přerovský pivovar do restaurací dodává více než polovinu své roční produkce a jejich dlouhodobé uzavření pro něj znamená výrazný výpadek odbytu. Loni pivovar uvařil 255.000 hektolitrů piva. Stejný výstav vykázal i v předchozích třech letech. Letos vedení Pivovaru Zubr kvůli epidemii koronaviru a následnému uzavření restaurací očekává více něž pětinový pokles prodeje piva a ztráty v desítkách milionů korun.


Zdroj: ČTK, 1. 12. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 20:46