Souhrn událostí uplynulých dní 27.11. –29.11.2020

Ušní stěp - nová možnost vzorku pro analýzy DNA

Chlupové cibulky, nasální hlen, ušní štěp. To jsou tři hlavní možnosti odběru vzorků používané u skotu pro analýzu DNA. Nasální stěrovky se v praxi příliš neosvědčily, a tak chovatelé v drtivé většině případů posílají do laboratoře chlupy.

Výzkum vědců z AV přinesl překvapivé poznatky o plodnosti ryb

Výzkum českých vědců přinesl překvapivé poznatky o plodnosti ryb. Vědci z Ústavu biologie obratlovců Akademie věd ČR (ÚBO AV) zjistili, že krátkověká ryba halančík tyrkysový prochází reprodukčním stárnutím. Dosud se přitom předpokládalo, že tento jev se netýká ryb, které i v dospělosti rostou.

Čína od soboty uvalí až 200procentní cla na vína z Austrálie

Čína od soboty uvalí cla ve výši až 212 procent na vína z Austrálie. Podle čínského ministerstva obchodu jde o dočasné opatření s cílem zastavit import dotovaných australských vín. Tento krok Pekingu povede k dalšímu napětí v obchodních vztazích mezi oběma zeměmi, uvádí britská BBC na svých internetových stránkách.

Soutok: Státní lesníci se dohodli s ochranou přírody na dalším hospodaření

Na tom, jak budou Lesy ČR hospodařit v letech 2020 až 2029 v evropsky významné lokalitě Soutok – Podluží, se po mnoha letech diskusí shodli zástupci podniku a Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Jednání uzavřeli 24. listopadu společnou dohodou.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info