Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 28.10. 2020

O výši klimatického cíle EU do roku 2030 rozhodne v prosinci Evropská rada

Ministři členských států EU dnes na jednání Rady pro životní prostředí přijali pozici k návrhu nařízení o evropském právním rámci pro klima, zatím bez rozhodnutí o nové výši klimatického cíle EU do roku 2030. Rada také jednomyslně schválila závěry k nové strategii EU v oblasti biodiverzity.

Lesy čekají černou nulu. Po letech začíná podnik s pomocí státu vydělávat

Kůrovec byl v porovnání s posledními třemi lety letos k tuzemským lesům milosrdný. Vyrojil se maximálně dvakrát a zlikvidoval mnohem méně smrků a borovic než dříve. Lépe na tom bude i hospodaření největšího správce zdejších lesů, společnosti Lesy ČR.

Na trzích bude jen prodej potravin, počet lidí vláda omezila

Vláda zakázala od středy prodej na trzích kromě prodeje potravin na farmářských trzích. Dovolený je i prodej z pojízdných prodejen. Zároveň se ale na trzích zakazuje konzumace, stánky by měly být minimálně dva metry od sebe a maximální počet osob by měl být 20 lidí na 400 metrů čtverečních.

V regálech musí být 65 procent českých potravin, zkoušejí to opět poslanci

Návrh na povinný podíl českých potravin v obchodech ve Sněmovně už jednou narazil. Teď se vrací v mírnější podobě. Cílem pozměňovacího návrhu několika poslanců hnutí ANO včetně Jaroslava Faltýnka je, aby bylo v regálech velkých obchodů minimálně 65 procent českých potravin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info