Agris.cz - agrární portál

Češi poptávají krájené zboží, nabízí ho i on-line supermarket

23. 10. 2020 | ceskenoviny.cz

V kamenných prodejnách s potravinami Češi vyhledávají krájené zboží na váhu. Na rozdíl od jara, kdy podle vyjádření zástupců některých řetězců, u pultů zákazníků ubylo, v současné době jsou zde prodeje stabilní. Vyplývá z ankety ČTK mezi obchodníky. Krájené sýry a uzeniny jsou nově k dostání v on-line supermarketu Rohlik.cz.

Nákup čerstvých potravin u obslužných pultů se podle mluvčí řetězce Kaufland Renaty Maierl těší zájmu zákazníků. Stabilní zájem hlásí i obchody Albert a Tesco. "Průběžně obnovujeme veškerá podlahová značení ohledně dodržování bezpečných rozestupů," doplnil mluvčí společnosti Tesco Václav Koukolíček.

Část zákazníků hypermarketů Globus upřednostňuje nákup krájených, ale předem zabalených potravin. Týká se to pekařství, cukrářství, řeznictví i lahůdek. "Poměrně stejná část zákazníků pak volí potraviny na váhu dle vlastní potřeby," uvedla mluvčí Globusu Lutfia Volfová.

E-shop Rohlik.cz nově nabízí zhruba 30 krájených uzenin a deset sýrů. Sortiment hodlá rozšiřovat. "Plán otevřít v Rohlíku nářezové centrum jsme měli dlouho. Vzhledem k aktuální situaci, kdy nás okolnosti nutí trávit více času opět ve svých domovech, jsem rád, že se nám službu daří uvést do chodu už teď. Při rozjezdu nářezového centra počítáme s objednáváním až tří tisíců balíčků denně," uvedl výkonný ředitel on-line supermarketu Petr Pavlík.

Prodejny potravin fungují i za současného nouzového stavu v České republice bez omezení. Druhou vlnu pandemie koronaviru podle řetězce neprovázejí panické nákupy, které lidé dělali na jaře. Do obchodu chodí méně často, objem nákupního košíku se tak zvětšil. Kvůli uzavřeným školám a restauracím je větší zájem o čerstvé potraviny.

 

Autor: ČTK


Zdroj: ceskenoviny.cz, 23. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:05