Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 21. 10. 2020

22. 10. 2020 | Agris

Kozí sýr prodávaný v Lidlu obsahoval listerie

Státní veterinární správa (SVS) informuje, že se v České republice v uplynulých dnech prodával kozí sýr vyráběný v Nizozemsku obsahující zdravotně závadné baktérie listerie. Česká republika obdržela oficiální informaci prostřednictvím Systému rychlého varování (RASFF). Výrobek v České republice prodával obchodní řetězec Lidl.

Státy EU se shodly na reformě rozdělování zemědělských dotací

Ministři zemědělství zemí Evropské unie se po dlouhém nočním jednání shodli na reformě základních pravidel, podle nichž by se v příštích sedmi letech měly rozdělovat zemědělské dotace.

Kůrovec je úžasný tvor. Nemusíme se ho bát, stačí pěstovat správné lesy, říká vědec

Kůrovec netrápí jenom české lesy, s globálním oteplováním se přemnožuje a napadá oslabené stromy napříč kontinenty. Entomolog Jiří Hulcr kůrovce zkoumá na Floridské univerzitě. Říká o nich, že jsou úžasní tvorové. "To, co máme v Česku, je smrková kalamita, nikoliv kůrovcová.

Růst prodeje rostlinných jogurtů o 900 procent: Čeká nás rostlinná budoucnost, shodli se účastníci prvního ročníku konference zaměřené na rostlinné výrobky

Minulé pondělí se odehrál historicky první ročník konference zaměřené čistě na rostoucí trend rostlinných produktů. Konferenci Plant-Powered Perspectives 2020 pořádal projekt Rostlinně a účastnili se všichni významní hráči na trhu s rostlinnými produkty.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 22. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:18