Agris.cz - agrární portál

Po nových lesních stezkách návštěvníky provede mobilní aplikace

7. 10. 2020 | ČTK

Česká pobočka mezinárodní organizace Forest Stewardship Council (FSC) vytvořila pět nových lesních stezek, po kterých návštěvníky provede mobilní aplikace. Dvě stezky jsou v Praze, ostatní v Hradci Králové, Zlíně a v Březové nad Svitavou. Do konce roku přibude ještě dalších pět, většina v Krkonoších. V tiskové zprávě o tom informoval ředitel českého FSC Tomáš Duda.

Začátek každé stezky je v lese označený informační tabulí s QR kódem, který lidem umožní stáhnout si zdarma mobilní aplikaci FSC lesní stezky do telefonu přímo na místě a začít ji rovnou využívat k navigaci a získávání informací.

"Aplikace je pomocí GPS navigace provede stezkou a na pravidelně rozmístěných stanovištích přímo v lese ukáže a popíše základy přírodě blízkého lesního hospodaření. Návštěvníci stezek se tak například dozví, co je to mrtvé dřevo, k čemu slouží doupné stromy nebo jak funguje přirozená obnova v lese," uvedl Duda.

FSC v České republice již přes deset let prosazuje environmentálně vhodné, sociálně přínosné a ekonomicky životaschopné lesní hospodaření. Zabývá se také informováním a vzděláváním o odpovědné spotřebě a možnostech podpory šetrného hospodaření v lesích. Česká pobočka FSC sídlí v Brně.


Zdroj: ČTK, 7. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 15:09