Agris.cz - agrární portál

Podzimní Flora Olomouc bude za přísných hygienických opatření

1. 10. 2020 | ČTK

Na Výstavišti Flora v Olomouci bude dnes zahájena podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora Olomouc-Hortikomplex. Protože se koná v době rostoucího počtu nákaz novým koronavirem a krátce před vyhlášením nouzového stavu, bude se konat za přísných hygienických opatření. Výstava je zaměřena na vnitřní složení a zdraví prospěšné látky v rostlinách a jejich plodech. Součástí Flory, která potrvá do neděle, je i tradiční festival gastronomie a nápojů Olima a zahradnické trhy.

Pracovníci Výstaviště Flora budou od rána dohlížet na to, aby lidé při vstupu do pavilonů měli nasazeny roušky, a budou kontrolovat počty návštěvníků. V hlavním pavilonu A bude počet návštěvníků regulován na 500, v ostatních pavilonech na stovku. U vstupů jsou instalovány stojany s dezinfekcí. Výstaviště má rozlohu několik desítek tisíc metrů čtverečních, takže expozice i stánky budou rozmístěny tak, aby se zamezilo kumulaci návštěvníků a byly dodrženy předepsané rozestupy nejméně dvou metrů. Pracovníci budou průběžně dezinfikovat toalety i restauraci.

Jarní Flora byla letos kvůli pandemii koronaviru zrušena, stalo se tak poprvé za 60 let existence této výstavy. Letní etapu Flora Olomouc si v srpnu nenechalo ujít 15.000 lidí. Počet návštěvníků byl zhruba o 5000 nižší než loni v létě, avšak předčil očekávání vedení výstaviště.

beh kš


Zdroj: ČTK, 1. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 08:42