Souhrn událostí uplynulého dne – 24.9.2020

Hraboši se vrátili na jih Moravy. Zemědělci je opět plošně hubí jedem

Navzdory očekáváním hraboš polní opět škodí jihomoravským zemědělcům. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský potvrdil skok v takzvaných počtech aktivních východů z nor na Blanensku a Znojemsku. Zemědělci se tedy z úbytku otravného hlodavce v dubnu radovali marně.

Biopotraviny ve školních jídelnách jsou. Jde však o osobní iniciativy jednotlivých kuchařek, které je třeba celostátně podpořit.

Poptávka po biopotravinách a produktech ekologického zemědělství v posledních letech roste čím dál tím více. Vláda dokonce v současnosti chystá změnu v legislativě, která by měla přinést biopotraviny do veřejného stravování.

Biologická ochrana stád před obtěžujícím hmyzem

Ochrana proti obtěžujícímu hmyzu v chovech - to nejsou pouze repelentní přípravky. Stále populárnější jsou metody biologické ochrany. Jsou vyzkoušené i v našich podmínkách a mohou je využívat i chovatelé masného skotu, navíc s dotační podporou.

Metr sněhu a pád teplot. Do Evropy se žene ledový arktický vzduch

Místo svatováclavského babího léta čeká střední a západní Evropu razantní ochlazení, varují meteorologové. Do oblasti bude pronikat arktický vzduch, který přinese nejen pád teplot, ale také vydatné sněžení, především na horách. V Alpách by měl napadnout až metr sněhu, varuje německá meteorologická služba.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info