Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 18. – 20.9. 2020

21. 9. 2020 | Agris

V miliardovém tendru Lesů ČR uspěl nejvíc Uniles ze skupiny Agrofert

Vítězem pětimiliardového tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva pro léta 2021 až 2025 je těžařská firma Uniles z koncernu Agrofert. Firma Uniles v tendru 2021+ podala nejlepší cenovou nabídku na dvanácti z 29 soutěžených jednotek a má tak šanci získat 12 kontraktů.

Česko se i po propršeném létě potýká se suchem. Změnu slibuje novela vodního zákona

Česko i nadále trápí sucho. Letos země zažila už šestý nadprůměrně teplý rok v řadě. Problémy, kterým Česko čelí, popisují i data ministerstva životního prostředí. Ta například ukazují, že za posledních sto let zmizel milion hektarů mokřad, tuzemské řeky se zkrátily téměř o třetinu a třeba plocha rybníků od 17. století klesla o 70 procent.

Výrobci i obchodní řetězce pokračují ve vylepšování složení potravin

Výrobci a obchodní řetězce dnes představili, jak pracují na úpravách složení svých výrobků. Soustředí se především na to, jak snížit v potravinách obsah některých negativně vnímaných živin, jako jsou cukry, soli a tuky, snížit jejich energetickou hodnotu či jinak vylepšit nutriční složení.

Sadařům chybějí česáči jablek z ciziny, úroda bude letos podprůměrná

Letošní sklizeň jablek v Česku bude podprůměrná na úrovni necelých 112 tisíc tun. V porovnání s loňskem by sice měla vzrůst o 8,5 procenta, ale proti průměru sklizní posledních pěti let bude propad činit 12 procent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 21. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 13:24