Agris.cz - agrární portál

FT: Největší světový pivovar AB InBev hledá nového šéfa

8. 9. 2020 | ČTK

Největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev začal v prostředí mimo firmu hledat nového šéfa. Ten dosavadní, Carlos Brito, podnik vedl 16 let. Informoval o tom list Financial Times (FT) s odvoláním na obeznámené zdroje. Společnost odmítla zprávu komentovat.

Brito za svého vedení dohlížel na sérií fúzí, ze kterých dva brazilští a jeden belgický výrobce nápojů vyšli jako gigant světové váhy. Podle zdrojů britského ekonomického listu podnik AB InBev bere při výběru do úvahy pouze jediného interního kandidáta, a to Michela Doukerise, který vede jeho severoamerickou divizi.

Brito je do procesu zapojen a plánuje příští rok z funkce odstoupit. Je ale též možné, že bude společnost řídit dál, pokud se náhrada nenajde. V opačném případě se počítá s tím, že se po odstoupení stane členem správní rady, uvedly zdroje FT.

Pivovar AB InBev, který mimo jiné vaří piva Stella Artois, Corona či Budweiser, při výběru nového šéfa spolupracuje s poradenskou firmou Spencer Stuart, napsal list FT.

Dosud největším úspěchem Carlose Brita, který pochází z Brazílie, bylo převzetí největšího konkurenta, společnosti SABMiller, za více než 100 miliard dolarů (2,24 bilionu Kč).


Zdroj: ČTK, 8. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 00:51