Hlavní obsah

Víkend bude horký a bouřlivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní počasí bude pokračovat. Teploty tak budou i v dalších dnech převážně tropické a v odpoledních hodinách musíme očekávat bouřky, které budou zejména v pátek a v sobotu ojediněle i silné. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.8. 2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Jak Honsová připomněla, naši pocitovou teplotu bude navíc zvyšovat vlhkost vzduchu. „Srpen se snaží vynahradit nejchladnější a proměnlivý červenec od roku 2011,” dodala.

Ve čtvrtek bude převážně skoro jasno až polojasno, odpoledne v Čechách začne přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky a bouřky. Odpolední teploty vystoupají na 28 až 32 stupňů.

V pátek bude polojasno až oblačno, v průběhu dne se objeví déšť či bouřky. Noční teploty klesnou na 19 až 15 stupňů. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 stupňů, na západě pouze kolem 24 stupňů.

Sobota bude „nejchladnější” den konce týdne. „Bude oblačno až polojasno, postupně místy s deštěm, přeháňkami a bouřkami. Noční teploty klesnou na 18 až 14, nejvyšší denní vystoupají na 25 až 29 stupňů,” uvedla Honsová.

Oblačno až polojasno bude převládat i v neděli. Bouřky či přeháňky se budou objevovat již pouze ojediněle. V noci teploty klesnou na 18 až 14, přes den vystoupají na 26 až 30 stupňů.

V pondělí bude polojasno, v průběhu dne až oblačno s přeháňkami či bouřkami. Noční teploty zůstanou mezi 18 a 14 stupni, denní vystoupají na 28 až 32.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám