Agris.cz - agrární portál

Na plantáži u Prostějova si lidé už nyní vybírají vánoční stromky

12. 8. 2020 | ČTK

Spoře oděni a často i namazaní krémem na opalování po předchozím pobytu na koupališti vybírají v těchto parných dnech lidé vánoční stromky na plantáži na Prostějovsku. Její majitel Vlastimil Svoboda se rozhodl zahájit předprodej symbolu Vánoc už v době vrcholícího léta, kdy je z okolních polí s obilím slyšet rachot kombajnů. Lidem tak chce v ušetřit starost v předvánočním shonu.

Plantáž jehličnanů u obce Čechovice-Záhoří čítá 2000 stromů, z toho desetina už dorostla potřebné velikosti a je možné ji použít jako vánoční dekoraci. Svoboda nabídl stromky už nyní, kdy lidé spíš než na vánoční svátky myslí na to, jak aspoň na chvíli uniknout tropickým teplotám.

"Plantáž jsem chystal pět let a celou dobu jsem plánoval, že stromky budu prodávat v létě. Zveřejnil jsem to ale až teď. Zájem je, už jsem prodal několik stromků. Mám zprávy, že hodně lidí se k nám chystá, až se trošku ochladí. Teď zatím kvůli horku spíš pobývají u vody," uvedl Svoboda.

Lidé si na plantáži mohou vybrat stromek, který bude o Vánocích zdobit jejich domácnosti. Zabalený smrk, jedli nebo borovici jim pak Svoboda přiveze před Štědrým dnem. "Je to bráno jako určitá recese. Lidé k nám přicházejí s dětmi, můžou si tady udělat táborák, opéct špekáčky a povozit na koních. Rodiče si mezitím v klidu vyberou stromek a o Vánocích pak mají o jednu starost méně," podotkl Svoboda.

Zpráva o letním předprodeji vánočních stromků vzbudila ohlas na sociálních sítích. Svoboda zprávu doplnil fotkou členky domácnosti, která se v plavkách a s vánoční čepicí na hlavě chystá na plantáži uřezat ozdobený vánoční stromek. Hodně uživatelů neotřelý nápad ocenilo, někteří se pozastavili nad tím, že lidé začínají myslet na Vánoce v době, kdy ještě na Hané není sklizeno obilí z polí.

beh jw


Zdroj: ČTK, 12. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 03:53