Agris.cz - agrární portál

CANPACK začal ve Stříbře vyrábět nápojové plechovky pro Prazdroj

1. 8. 2020 | ČTK

Přibližně miliardu hliníkových nápojových plechovek pro pivovary Plzeňského Prazdroje ze skupiny Asahi Group vyrobí ročně nová hala nadnárodní skupiny CANPACK ve Stříbře na Tachovsku. Přední výrobce hliníkových nápojových plechovek CANPACK zahájil v těchto dnech ve Stříbře výrobu v závodu, který zde za více než 100 milionů eur (zhruba 2,6 miliardy Kč) postavil. Vzniklo dalších 140 pracovních míst, informovala dnes firma ČTK v tiskové zprávě.

První hliníkové plechovky dostali zákazníci deset měsíců po vyhlášení investičního projektu. Brzy budou všechny nápoje spadající pod Plzeňský Prazdroj dodávány v plechovkách od CANPACK Česká republika. "Zahájení výroby v novém výrobním závodě ve Stříbře je mezníkem pokračujícího strategického partnerství mezi společnostmi CANPACK, Asahi a Plzeňským Prazdrojem. Pro CANPACK představuje další krok na cestě stát se globálním partnerem společností, které volí efektivní a udržitelné obalové materiály, jež oceňují i jejich zákazníci," uvedl obchodní ředitel skupiny CANPACK Stephen McAneny.

Výrobní závod je v areálu bývalých kasáren ve Stříbře, stavět se začal na základě dohody mezi CANPACK a Plzeňským Prazdrojem. Cílem obou společností bylo zkrátit přepravní vzdálenost mezi pivovarem a výrobcem plechovek a snížit tak emise oxidu uhličitého. "Nový výrobní závod v těsné blízkosti pivovaru přispěje díky významnému snížení uhlíkové stopy k ochraně životního prostředí. Při dopravě plechovek se nově zkrátí vzdálenost o 1,75 milionu kilometrů ročně, což odpovídá snížení emisí oxidu uhličitého o 1400 tun ročně," uvedl generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

CANPACK Group se sídlem v Krakově v Polsku je globálním výrobcem hliníkových nápojových plechovek, obalů pro potravinářský průmysl, skleněných lahví a kovových uzávěrů. Působí v 19 zemích světa a zaměstnává téměř 8000 lidí. Instalovaná kapacita firmy umožňuje v jejích závodech ročně vyrobit mimo jiné přibližně 25 miliard nápojových plechovek.


Zdroj: ČTK, 1. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 02:46