Agris.cz - agrární portál

Moravské kraje vydají společného průvodce o pivovarech

30. 6. 2020 | ČTK

Čtyři moravské kraje včetně Jihomoravského vytvoří společného Pivního průvodce Moravy a Slezska. Cílem je představit velké i malé pivovary na území moravských krajů, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí Jihomoravského kraje Monika Brindzáková. Náklady budou 200.000 korun. Brožura vznikne letos. Kraje ji budou prezentovat na veletrzních cestovního ruchu doma i v zahraničí.

Připojení k projektu moravských krajů dnes schválili jihomoravští radní. "Cílem je prezentovat tradiční odvětví, které je z turistického hlediska velmi zajímavé pro domácí i zahraniční turisty. Každý kraj bude mít stejný prostor pro propagaci," uvedl hejtmanův náměstek Petr Hýbler (ANO).

Vytvoření brožury bude stát 200.000. "Bude prezentována na veletrzích cestovního ruchu doma i v zahraničí a poputuje též na vybraná zahraniční centra agentury CzechTourism," dodal Hýbler.

Moravské kraje zahájily spolupráci na společných propagačních materiálech už v roce 2005. Například loni vznikla brožura Morava a Slezsko (ne)tradiční, kterou administroval Jihomoravský kraj. "Přínos této spolupráce je především v komplexnosti poskytnutých informací o celém území Moravy a Slezska. Zejména u zahraničních turistů jsou kraje pod jejich rozlišovací úroveň. Společná propagace produktů, které přesahují území jednotlivých regionů, je pak efektivnější," řekl náměstek.


Zdroj: ČTK, 30. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:15