Agris.cz - agrární portál

Staropramen: Tři procenta partnerů už neotevřou

26. 6. 2020 | ČTK

Tři procenta partnerských hospod a restaurací kvůli koronaviru už vůbec neotevřou, uvedly dnes v tiskové zprávě Pivovary Staropramen, které jsou druhým největším výrobcem piva v tuzemsku. Měsíc po obnovení možnosti návštěv restaurací v Česku je otevřeno 83 procent gastronomických podniků. V současnosti jsou prodeje piva na 85 procentech loňska, v nadcházejících měsících by se mohly dostat na 90 procent.

"Zatímco v menších městech a na vesnicích v současnosti funguje asi 90 procent podniků, ve větších městech je to méně, přibližně 80 procent," uvedl za pivovar Radek Fidra. Nejhorší situace je podle něj v širším centru Prahy, kde je nyní spotřeba piva na pětině běžného stavu. "Dokud se nevrátí zahraniční turisté, případně Prahu nezačnou ve větší míře navštěvovat Češi, výraznější zlepšení se nedá očekávat," dodal.

Návrat na předkoronavirové prodeje letos pivovar neočekává. "Pokud bude přát počasí a nedojde k dalším restrikcím kvůli možnému zhoršení epidemiologické situace, prodeje piva ve zbývajících měsících letošního roku by se mohly pohybovat na úrovni 90 procent loňského roku," uzavřel.

Provozovatelé stravovacích zařízení evidují nadále nižší návštěvnost i tržby, než které měli před koronavirovou krizí. Podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací ČR Václava Stárka se návštěvnost pohybuje mezi 30 až 50 procenty stavu před krizí, uvedl v tomto týdnu. Zvýšení tržeb by podle některých restauratérů mohlo pomoci zvýšení kapacity, které je ode dneška možné. Dalším zařízením budou ale stále chybět hosté, kteří dosud pracují z domova, a zahraniční turisté.


Zdroj: ČTK, 26. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 10:46