Agris.cz - agrární portál

Vinařství Lahofer otevřelo nové sídlo, má podobu kopce s vinicí

2. 6. 2020 | ČTK

Po dvou letech od zahájení stavby dnes znojemské vinařství Lahofer otevřelo pro veřejnost své nové sídlo mezi Dobšicemi a Suchohrdly na Znojemsku. Netradiční stavba s návštěvnickým centrem a venkovním amfiteátrem vznikla podle návrhu studia Chybík a Krištof a přišla na 120 milionů korun.

"Návštěvnické centrum bude sloužit jako kombinace prodejny našich vín, degustační místnosti, vinotéky a místa pro posezení s přáteli u skleničky vína. Otevřené bude vždy od 9:00, v pátek a v sobotu do 22:00, ve čtvrtek do 20:00 a od neděle do středy do 18:00," uvedl obchodní a marketingový ředitel vinařství Daniel Smola. V návštěvnickém centru vzniklo pět nových pracovních míst.

Budova připomíná vlnění okolních kopců s řádky vinohradů, jejichž vzor evokují jednotlivá žebra klenutých místností, která jsou od sebe i vzdálena přesně tak jako jednotlivé řádky vinice. Kromě návštěvnického centra jsou v ní i kanceláře a výrobní prostory.

Na střeše návštěvnického centra vytvořili architekti amfiteátr, kde bude od prvního čtvrtka v červenci promítat každý týden letní kino, naplánováno je na léto už šest koncertů. Jako první vystoupí v novém sídle vinařství Anna K. v polovině července.

"Vstupenky na koncerty jsou k dostání prostřednictvím internetového portálu Xticket, vstupenky do letního kina budeme prodávat na místě," uvedl Smola.

Vinařství Lahofer je jedním z největších pěstitelů révy vinné v České republice, hospodaří na 430 hektarech vinic. Skupina firem Lahofer, kam patří také Vinice Lahofer, Hotel Lahofer, Vinařství Hanzel a internetový obchod Vinotrh.cz, zaměstnává 120 lidí a loni prodala 800.000 lahví vína vlastních značek. Roční obrat firmy byl zhruba 90 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 2. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 08:01