Agris.cz - agrární portál

Nizozemský pivovar Heineken se potýká s dopady koronaviru

9. 4. 2020 | ČTK

Nizozemská společnost Heineken, která je druhým největším výrobcem piva na světě a působí rovněž v České republice, se podobně jako řada dalších podniků potýká s negativními dopady šíření koronaviru. Firma předpokládá, že objem prodeje jejího piva v prvním čtvrtletí klesl o zhruba dvě procenta, a varuje, že ve druhém čtvrtletí budou negativní dopady ještě výraznější.

Společnost rovněž oznámila, že kvůli koronaviru stáhla svůj výhled pro celý letošní rok. "Prioritou Heinekenu v tomto velmi namáhavém období je zajistit zdraví a zájmy zaměstnanců, zákazníků a obchodních partnerů," napsala firma v tiskové zprávě.

V pozdějším prohlášení pak podle agentury Reuters slíbila, že letos nepřikročí k žádnému trvalému propouštění zaměstnanců a že bude nadále platit dodavatelům podle sjednaných podmínek. Menší a zranitelnější dodavatele dokonce hodlá podpořit tím, že jim bude platit v předstihu.

V České republice Heineken vlastní pivovary Starobrno, Královský pivovar Krušovice a Velké Březno. Skupina Heineken je dlouhodobě trojkou na českém trhu po Plzeňském Prazdroji a Pivovarech Staropramen.


Zdroj: ČTK, 9. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 06:29