Agris.cz - agrární portál

Restaurace a bary získají právní pomoc a možnosti generovat zisky

8. 4. 2020 | ČTK

Restaurace a bary, které jsou kvůli přísným vládním opatřením zavřené nebo fungují velmi omezeně, mohou od středy získat bezplatné poradenství. Je zaměřené na právní pomoc v orientaci v aktuálních vládních opatřeních a na generování zisků provozoven. ČTK to včera řekla Hana Pazderková, mediální zástupkyně Stocku Plzeň-Božkov, který se v projektu spojil s advokátní kanceláří CEE Attorneys, orientovanou na gastronomii, a firmou Storyous.

"Prostřednictvím živého webináře, který proběhne ve středu 9. dubna od 14:00, a komplexního manuálu se tak mohou podnikatelé bezplatně dotazovat a získávat praktické informace v problematice pracovně právní, smluvních vztahů a uplatnění nároků vůči státu," uvedla Pazderková.

Podle marketingového šéfa Stocku Tomáše Hejkala chce největší česká likérka pomoci podnikatelům zorientovat se v tom, na jakou podporu mají nárok a jak konkrétně ji mohou využít. "Aby co nejsnáze překlenuli toto složité období," uvedl. "Jako jedna z mála kanceláří se gastronomii věnujeme dlouhodobě, a jsme proto rádi, že i my můžeme pomoci těmto provozům v této složité době," řekla Martina Schützová z CEE Attorneys. Všechny právní informace a video z webináře budou na www.fernetstock.cz/webinar.

Stock dále podpoří partnera Storyous, který spouští platformu lunchnext.com/cz/, na němž mohou spotřebitelé nakupovat vouchery na konzumaci v zapojených podnicích. "Prodej má za úkol zmírnit negativní finanční dopady. Zakoupením voucherů pomohou spotřebitelé podpořit restaurace, bary a další gastronomická zařízení," řekl Alexander Suja ze Stocku. Podnikatelé v gastronomii jsou po registraci do platformy schopni jednoduše generovat a sdílet vouchery přes své on-line kanály. Zákazník získá unikátní kód a peníze se mu přes Stripe, externí platební řešení, převedou na účet provozovny.

Podniky, které mají "okénkový" prodej anebo doručují zboží, zviditelňuje iniciativa #zachrangastro na webu kde-se-najim.cz. Portál propojuje informace pro odborníky i tipy pro zákazníky.

Václav Prokš 


Zdroj: ČTK, 8. 4. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 16:49