Souhrn událostí uplynulého dne – 1.4. 2020

Komora: Zemědělská výroba pokračuje, obavy jsou u mléka

Produkce ve většině zemědělských podniků pokračuje bez problémů s výjimkou těch, kde jsou zaměstnanci v karanténě nebo v nichž pracoval člověk, u kterého se potvrdil koronavirus. ČTK to dnes sdělil tajemník Agrární komory ČR Jan Doležal.

Zeleniny a ovoce bude v Evropě méně, může zdražit, varují pěstitelé

Zásobování ovocem a zeleninou je plynulé. Zástupci pěstitelů však tvrdí, že zásoby v Evropě se tenčí a může se stát, že v obchodech zdraží. Vyloučit se nedají ani výpadky. Třeba někteří pěstitelé zeleniny v regionu Lombardie už omezili produkci a celá Evropa bojuje o sezónní levnou pracovní sílu.

Vývoz českých potravin do Ruska i přes embargo roste, říká česká agrární diplomatka Nikola Hrušková

Český agrární export do Ruska roste už několik let za sebou, loni stoupl meziročně o čtrnáct procent. Vývoz ani dovoz potravin a zemědělských komodit se země kvůli šíření nákazy koronavirem zatím více než dosud omezit nechystá, říká česká agrární diplomatka v Rusku Nikola Hrušková.

Chmelařům pomohlo uzavírání fabrik

V zemědělských podnicích, které se zabývají pěstováním chmele, se v těchto dnech rozbíhá takzvané drátkování. Při něm se ve chmelnicích z vysunuté plošiny přichycuje drátek na vodicí drát, dole se zapíchne do země a slouží jako opora pro růst chmelové révy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info