Agris.cz - agrární portál

Česká zemědělská univerzita vyzývá studenty: pomozte zemědělcům

31. 3. 2020 | ČZU

Česká zemědělská univerzita se spojila s Ministerstvem zemědělství a dalšími oborovými vysokými školami ve společném prohlášení. Společně vyzvali studenty, aby se zapojili do prací v zemědělském, potravinářském a lesnickém sektoru.

Zemědělský, potravinářský ani lesnický průmysl nemůže ani v době celorepublikové karantény pozastavit svou činnost. Příroda se karanténě přizpůsobit nemůže. Vyzýváme tak naše studenty, aby nabídli svou sílu a vypomohli tam, kde je třeba,“ uvedl rektor ČZU profesor Petr Sklenička.

Pomáhat by studenti mohli například v chmelařském sektoru. „Velmi oceňuji aktivní přístup vysokých škol i studentů při sezónních pracích a moc děkuji za tyto kroky,“ řekl jeden z největších chmelařů v ČRMichal Horňák s tím, že se jedná o zodpovědný přístup při zajištění výroby potravin v takto složité době. „Zejména aktivní přístup vedení univerzit je mezi podnikateli v zemědělském sektoru dlouhodobě oceňován,“ dodal Horňák.

Jsem rád, že jsme se s rektory dohodli. Pro české zemědělce a pro zajištění úrody v letošním roce je to velice důležité. Studenti nám mohou velmi pomoci například při založení úrody zeleniny, při sklizni chřestu, která nás čeká za pár dní, a bezpochyby při takzvaném jarním drátkování na chmelnicích. Ostatně jejich prarodiče na tyto chmelové brigády jezdili a jejich pomoc byla zásadní,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Do výzvy se zapojili kromě ministerstva a ČZU i Mendelova univerzita v Brně či Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Všechny tři univerzity spustily společný web https://agroprace.cz/, kde si může zvolit nabídku práce či brigády

Kontaktním místem se v případě potřeby nebo dotazů za Českou zemědělskou univerzitu stalo Kariérní centrum, respektive jeho ředitel Přemysl Gubani (e-mail: careercenter@czu.cz, tel.: 776 783 129).

 

Více též na:Seznam aktuálních nabídek práce:https://agroprace.cz/ 

Zadávání nabídek práce/brigád: https://agroprace.cz/vlozit-nabidku/

Facebook:https://www.facebook.com/groups/616892195824339/


Zdroj: ČZU, 31. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:02