Agris.cz - agrární portál

E-shop Alza začal prodávat trvanlivé potraviny

24. 3. 2020 | ČTK

Internetový prodejce Alza zařadil do své nabídky vybrané trvanlivé potraviny. Zákazníci si v e-shopu mohou objednat konzervy, cereálie, těstoviny či luštěniny. Zásilku si mohou nechat zaslat domů nebo vyzvednout v některém z výdejních boxů. Mluvčí Alzy Patricie Šedivá o tom dnes informovala v tiskové zprávě. E-shop Mall.cz vybrané potraviny do své nabídky přidal už začátkem března.

Nákupy potravin na internetu v posledních týdnech velmi vzrostly. Pro lidi v karanténě kvůli koronaviru se tato služba stala nepostradatelnou. Online supermarkety tak evidují enormní zájem. Například internetový prodejce Rohlik.cz má v porovnání s lednem nyní o 35 procent více objednávek.

Alza do nové kategorie trvanlivých potravin zařadila už dříve nabízené zboží jako kávu, dětskou výživu, doplňky stavy nebo sportovní výživu. V nabídce má přes 1200 druhů zboží a sortiment chce v dalších dnech rozšiřovat. Bude prodávat pouze výrobky, které nevyžadují chlazení nebo jiný speciální režim uchovávání či přepravy. Nákup potravin mohou lidé kombinovat s objednávkou jiného zboží v Alze. Nabídka trvanlivých potravin je zatím dostupná jen v ČR, e-shop ji chce brzy uvést také na Slovensku.

Na zvýšenou poptávku po trvanlivých potravinách reagoval už dříve e-shop Mall.cz. "Do nabídky jsme zařadili několik desítek nových produktů jako jsou těstoviny, rýže, konzervy, paštiky nebo káva a čaj. Šlo o nejhledanější výrazy na našem webu," dodala mluvčí e-shopu Pavla Hobíková.

Prodeji potravin online se kromě zmíněného e-shopu Rohlik.cz věnuje také Košík.cz, službu provozuje i společnost Tesco. Prodejci žádají o platbu předem a zákazníkům, kteří jsou v karanténě, nechávají nákupy u vstupních dveří.

V České republice je omezen pohyb na veřejnosti. Lidé by měli vycházet jen v nejnutnějších případech jako je cesta do práce, nákup potravin nebo návštěva lékaře. Lidem nad 70 let vláda nedoporučuje opouštět domov.


Zdroj: ČTK, 24. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 13:58