Agris.cz - agrární portál

Firma Labeta nestačí vyrábět, stoupl zájem o směsi na pečení

24. 3. 2020 | ČTK

Společnost Labeta z Dřenic na Chrudimsku, která vyrábí směsi na pečení, je zahlcená objednávkami. Zaměstnanci vyrábějí i o víkendu. V době rizika šíření koronaviru se lidé zásobí trvanlivými potravinami. ČTK to řekl ředitel a předseda představenstva Antonín Smrček.

"Nejvíc je zájem o směsi na pečení, konkrétně o směsi na chléb. Když se vyprodaly směsi, zvýšil se eminentně zájem o instantní druhy potravin," řekl Smrček.

Zaměstnanci chodí do provozu i o víkendu, vyrábějí déle, než je běžná pracovní doba. Podnik má kolem 40 kmenových pracovníků. "Musím je pochválit, táhnou za jeden provaz. Lidé to zatím zvládají, vyrábíme s větším výkonem než obvykle," řekl Smrček.

Problémy s dodávkami potravinových složek do směsí podnik nemá. Není pouze sušené droždí, které ale firma nevyrábí, pouze balí do menších sáčků. "Sušené droždí na trhu mizí a jeho cena roste. Ostatních surovin je zatím dostatek," uvedl Smrček.

Labeta produkci dodává do obchodních řetězců Kaufland, Penny Market nebo Albert, školním jídelnám a provozuje e-shop. "V e-shopu se dramaticky zvýšil objem objednávek. Pokles pro školní gastroprovozy, které jsou teď zavřené, se mnohonásobně vyvažuje dodávkami pro obchody," řekl Smrček.

Vysoké hygienické standardy v potravinovém provozu již podle něj byly před šířením koronaviru, k tomu teď lidé nosí povinně roušky, což nařídila vláda. Ještě víc se zpřísnily nároky na mytí rukou, řekl Smrček.

Firma Labeta existuje od roku 1993. Vyrábí také kypřící prášky, vanilinový a skořicový cukr, kromě suchých sypkých směsí od roku 2010 připravuje sladké polevy, tekuté marinády a dochucovadla pro polévky nebo sojové omáčky.


Zdroj: ČTK, 24. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 14:19