Agris.cz - agrární portál

Řekové jezdí s traktory ZETOR už 65 let

20. 3. 2020 | Zetor

Traktory ZETOR mají své zákazníky po celém světě. V letošním roce je to právě 65 let, co pronikly také na řecký trh. Od počátku spolupracuje ZETOR v Řecku výhradně s partnerem DEMETER SA, který disponuje sítí 70 prodejců. Společně na řeckém trhu prodaly už více než 30 tisíc kusů traktorů.

Počátky spolupráce spadají do roku 1955. Tehdy byla v Řecku mechanizace v zemědělství teprve v plenkách, zemědělství však bylo v poválečných letech jedním z hlavních pilířů ekonomiky a zaměstnávalo výrazné procento populace. ZETOR v té době nabízel levné a odolné traktory přesně vyhovující potřebám řeckých farmářů.

Traktory ZETOR provázejí už třetí generaci

„Během dlouholeté spolupráce se nám podařilo vytvořit silnou zákaznickou základnu čerpající z dobrých zkušeností první generace, jež traktory ZETOR využívala. Tisíce rodin po celém Řecku přežily a nepřímo prosperovaly z tvrdé práce českých traktorů a každý, kdo pochází z venkovského prostředí, má vlastní historku o svém ZETORu,“ popisuje Philipp Gorgias ze společnosti DEMETER SA. I on představuje již třetí generaci podnikající v zemědělském oboru.

V prvním desetiletí spolupráce se v Řecku prodalo 5 560 traktorů, později počty ještě stoupaly. Celkově zde za 65 let našlo své zákazníky téměř 34 tisíc traktorů ZETOR.

„Od 90. let se zemědělský sektor značně oslabil a zmenšil, protože se většina mladých lidí přestěhovala do měst. ZETOR si však zachovává dobrou pověst díky dlouhé historii, odolným motorům a nízkým nákladům na údržbu. Zároveň i díky dotacím pro zemědělce plánovaným na letošní rok může oslovit značné množství zákazníků,“ uvádí Philipp Gorgias.

Řečtí farmáři traktory využívají primárně v ovocnářství: na jihu v rozlehlých olivových hájích, na severu pak při pěstování meruněk, pomerančů, broskví, jablek, hroznů a vodních melounů. V menší míře se pak uplatňují na polích při orbě nebo v živočišné výrobě.

Úspěšná spolupráce

Společnost DEMETER SA disponuje sítí 70 prodejců, přičemž většina z nich poskytuje i běžné poprodejní služby a servis. Traktory ZETOR prezentuje na řadě veletrhů, nechyběla ani na letošním 28. ročníku veletrhu AGROTICA v Soluni s rekordní návštěvností přesahující 161 000 návštěvníků. Z nabídky ZETORU se představily modely HORTUS CL 65, PROXIMA HS 100, FORTERRA HD 150, FORTERRA HSX 120 a MAJOR CL 80. Právě poslední dva jmenované patří na řeckém trhu k nejoblíbenějším modelům.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC INVESTMENTS a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává 464 lidí. Dalších 83 zaměstnanců pracuje v šesti zahraničních pobočkách (afilacích). Konkrétně je ZETOR zastoupen ve Velké Británii, ve Francii, v Německu, v Polsku, v USA a v Indii. Z celkové produkce jde 87 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA anebo Bulharsko.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

www.zetor.cz

www.zetornewshape.com

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

Instagram: https://www.instagram.com/zetortractors

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zetor-tractors-a-s-

 


Zdroj: Zetor, 20. 3. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 07:09