Agris.cz - agrární portál

Ve žlutické škole vzniknou z bývalé kotelny a stodoly dílny

25. 2. 2020 | ČTK

Karlovarský kraj chce ve Střední lesnické škole ve Žluticích na Karlovarsku předělat bývalou kotelnu a stodolu na dílny. Práce by měly začít letos v květnu a hotovo by mělo být v dubnu příštího roku. Rada Karlovarského kraje schválila zahájení zadávacího řízení. Předpokládané náklady jsou vyčísleny na 10,8 milionu korun, řekl krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč (nez.).

Jednopodlažní nepodsklepený objekt bývalé kotelny bude využíván jako dílna pro traktory včetně skladu pohonných hmot. Ve stodole pak bude vytvořena učebna a zázemí pro výuku dílen. Výuka se tím přemístí do areálu školy tak, aby byla v jednom celku, uvedl Bradáč.

Zájem studentů o lesnickou školu podle Bradáče každoročně roste. "Zvedá se nejen co se týče počtu, ale hlavně co se týče kvality těch uchazečů. Škola díky ředitelce a kantorům získává čím dál lepší pověst a úroveň," řekl Bradáč. "Je ale pravda, že v minulosti se škola hodně zanedbávala, tak je tam potřeba taky hodně udělat, a my ji chceme postupně modernizovat," dodal.

Karlovarský kraj, který je zřizovatelem školy, dal opravit internát a rozvody topení a vody. Před třemi lety si škola pořídila lesnický traktor za 3,4 miliony korun. Třemi miliony korun přispěl škole kraj a zbytek škola zaplatila ze svých zdrojů. Dále bude podle Bradáče potřeba pořídit nový přepravník k přepravě žáků na výuku do lesa.

Střední lesnická škola nabízí kromě lesnických oborů, které se tam vyučují přes 30 let, například i obor lesní mechanizátor, včelař či zahradník.


Zdroj: ČTK, 25. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:20