Agris.cz - agrární portál

Výrobce cukrovinek Mondelez investoval 155 milionů do linek v Lovosicích

24. 2. 2020 | pekarske-technologie.cz

Výrobce sušenek, cukrovinek a pečených produktů Mondelez v minulém roce investoval do svého výrobního závodu v Lovosicích na Litoměřicku. Do renovace dvou z pěti linek vložil více než 155 milionů korun. Díky úpravám se také zvýšila výrobní kapacita obou linek.

Do provozu byly linky uvedeny po renovaci a zkušebním období na začátku letošního roku. Na jedné z nich společnost vyrábí pečené krekry Tuc, na druhé minisušenky značky Bebe Dobré ráno. „Podařilo se nám nejenom zvýšit výrobní kapacitu našich klíčových produktů, ale také rozšířit portfolio produktů, které u nás vyrábíme,“ uvedl Nicolas Bouchet, ředitel továrny v Lovosicích.

Právě krekry Tuc se na severu Čech vyrábějí nově. Kromě nich tam vzniká dalších 130 druhů oplatek, sušenek a slaných produktů. Jde především o produkty tradiční značky Opavia, tedy BeBe Dobré ráno, Miňonky, Tatranky, Koka, Esíčka, Derby a další.

Nejmodernější evropská továrna na sušenky je v Opavě

V České republice vyrábí společnost Mondelez International sušenky a cukrovinky ještě v dalších dvou továrnách, v Opavě a v Mariánských Lázních. Továrna v Opavě je přitom největším a nejmodernějším závodem na výrobu sušenek v Evropě.

V uplynulých letech do jeho rozvoje firma vložila, krom jiného tam vznikla nová moderní výrobní hala za více než čtyři miliardy korun. Výrobní závod v Mariánských Lázních už déle než 160 let vyrábí tradiční Mariánskolázeňské oplatky Kolonáda.

Továrna v Lovosicích zaměstnává 350 zaměstnanců, celkem pro Mondelez v České republice pracuje téměř 2500 lidí, celosvětově pak 80 tisíc lidí. Mezi její nejznámější globální značky patří čokolády Milka, Cadbury a Toblerone, sušenky Oreo a LU a bonbóny a žvýkačky Halls a Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří také značky Opavia Zlaté, BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky, Tatranky či TUC.

Autor: redakce


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 24. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 09:51