Agris.cz - agrární portál

Budvar má nového obchodního ředitele pro český trh

19. 2. 2020 | ČTK

Budějovický Budvar má nového obchodního ředitele pro tuzemský trh. Místo Roberta Chrta nastoupil 1. února do této funkce Petr Kubín. Chrt v pivovaru zůstal, jako ředitel pro strategii a business development. Na dotaz ČTK to dnes uvedl ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.

"Do pivovaru Petr Kubín přichází, protože chceme kromě exportu posílit i zaměření na náš domácí trh," uvedl Dvořák. Obchodní ředitelkou pro export zůstává Renata Pánková. Podle informací z portálu LinkedIn pracoval Chrt, absolvent pražské VŠE, jako obchodní ředitel Budvaru přes 25 let, od roku 1994.

Národní podnik Budějovický Budvar loni meziročně zvýšil výstav piva téměř o pět procent na rekordních 1,679 milionu hektolitrů a tržby poprvé překonaly tři miliardy Kč. Dvořák to minulý týden řekl deníku Mladá fronta Dnes. Zisk za loňský rok Budvar zatím nezveřejnil. Předloni měl zisk po zdanění 267,1 milionu Kč a do státního rozpočtu odvedl 500 milionů korun.

V roce 2018 vyvezl Budvar do 79 států dosud nejvíc piva v historii, 1,07 milionu hektolitrů. V letošním roce chce dokončit první etapu rozšiřování kapacity hlavního kvašení a zahájit druhou. Investice budou přes 250 milionů Kč. Podle rozvojového plánu z roku 2015, který obsahuje investice za dvě miliardy Kč, by měl v letošním roce výstav zvýšit o čtvrtinu na víc než dva miliony hektolitrů.

Budvar je posledním českým pivovarem, který vlastní stát. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) loni v létě řekla, že současná vláda Budvar nikdy nezprivatizuje.


Zdroj: ČTK, 19. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 09:36