Agris.cz - agrární portál

Výrobce sušenek v Lovosicích investoval do zvýšení kapacity

12. 2. 2020 | ČTK

Výrobce sušenek Mondelez zvýšil výrobní kapacitu v továrně v Lovosicích na Litoměřicku. Do renovace dvou z pěti linek investovala společnost přes 155 milionů korun. Informovala o tom ČTK.

Obě linky uvedl podnik do plného provozu na začátku letošního roku. Na jedné se vyrábějí vybrané druhy pečených krekrů a na druhé mini sušenky. Produkty jsou určené pro český trh a zároveň se vyvážejí do řady evropských zemí.

Továrna v Lovosicích vyrábí 130 druhů oplatek, sušenek a slaných produktů, mezi nimiž jsou tradiční značky Opavia. "Podařilo se nám nejenom zvýšit výrobní kapacitu produktů, ale také rozšířit portfolio produktů," uvedl ředitel lovosické továrny Nicolas Bouchet.

Lovosická továrna zaměstnává 350 lidí, další závody má Mondelez v Opavě a Mariánských Lázních. Továrna v Lovosicích vyžívá místní dodavatele surovin. Mouka do sušenek je z pšenice pěstované s minimálním použitím pesticidů a umělých hnojiv.

fir kš


Zdroj: ČTK, 12. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 19:14