Agris.cz - agrární portál

Městské lesy Rožnov vysadí až desetinásobně víc sazenic než běžně

7. 2. 2020 | ČTK

Společnost Městské lesy Rožnov plánuje letos vysadit až desetinásobně větší počet sazenic stromů než běžně. Oproti minulým letům, kdy bylo vysázeno kolem 10.000, maximálně 15.000 stromků ročně, chtějí letos Městské lesy Rožnov vysadit až 200.000 sazenic. Na vině je velmi špatná situace kvůli kůrovcové kalamitě, která v posledních letech zasáhla celou zemi, sdělil dnes ČTK v tiskové zprávě zástupce rožnovské radnice Marek Havran.

Sázet se bude v městských lesích ve dvou vlnách, a to především buk, jedle, dub, javor a jilm horský. "Na jaře budeme sázet přibližně od března do konce května, na podzim potom zhruba od konce září do listopadu. V obou případech se to může trošku posouvat dle aktuálního počasí," uvedl jednatel společnosti Rostislav Polášek.

Společnost také žádá veřejnost o dobrovolnickou pomoc. "Uvítáme jakoukoliv pomoc například organizací, spolků, organizovaných skupin, které by chtěly dobrovolně pomoci s obnovou lesa a sázet stromky. Uvítáme však také pomoc při odklízení klestí. Budeme rádi za jakoukoliv výpomoc v jarní i podzimní vlně sázení," uvedl Polášek.


Zdroj: ČTK, 7. 2. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 09:13