Agris.cz - agrární portál

E-shop Rohlik.cz loni zvýšil obrat o 60 procent na 4 miliardy Kč

22. 1. 2020 | ČTK

E-shop s potravinami Rohlik.cz loni zvýšil obrat meziročně o 60 procent na více než čtyři miliardy korun. Obchodu také vzrostl oproti roku 2018 více než dvojnásobně provozní zisk EBITDA na 60 milionů. E-shop to dnes oznámil v tiskové zprávě. Rohlik.cz, který je největším internetovým obchodem s potravinami v Česku, loni například posílil spolupráci s místními dodavateli a expandoval do Maďarska.

"Posílili jsme v rámci iniciativy Čerstvě sklizeno spolupráci s lokálními dodavateli, aby zboží necestovalo přes půl světa, když nemusí. Zásadně jsme vylepšili klub Rohlíček, spustili Rohlík Chef a zahájili zahraniční expanzi úspěšným otevřením Kifli.hu v Maďarsku," uvedl k loňským výsledkům firmy zakladatel a většinový majitel Rohlik.cz Tomáš Čupr.

Loni také začala automatizace skladů Rohlik.cz. Podle e-shopu se nyní provádí automatizace v pražské Liboci, kde potrvá do začátku března. Během letošního roku bude rovněž otevřen další sklad v Praze a plánuje se stěhování do nového skladu v Brně.

Do budoucna obchod připravuje rozšíření sortimentu vlastní privátní značky Rohlík nebo rozšíření segmentu zboží v sekci Otoč obal, kde nabízí produkty ve vratných obalech. Kvůli ohleduplnosti k životnímu prostředí obchod rovněž využívá auta na zemní plyn a do roku 2025 chce celou svou flotilu ve městech převést na pohon na elektřinu.

E-shop Rohlik.cz nabízí rozvoz potravin, drogerie a dalšího zboží po Praze, Brně, Olomouci, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Jablonci, Liberci a Prostějově v den objednání. Aktuálně je podle obchodu v sortimentu Rohlik.cz přes 15.000 položek.


Zdroj: ČTK, 22. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 23:31