Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 17. – 19.1. 2020

20. 1. 2020 | Agris

Brabec: Zálohování PET lahví Česko nezavede

Plošný systém zálohování PET lahví Česko podle ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) zavádět nebude. Současný systém sběru je podle něj funkční a díky němu země plní evropské cíle. Chce ho ale dál ve spolupráci s výrobci a Svazem měst a obcí rozvíjet.

Zálohujme: Více žlutých kontejnerů k většímu třídění nevede

Zvyšování počtu kontejnerů na plasty k větší míře třídění nevede, uvádí iniciativa Zálohujme v otevřeném dopise ministerstvu životního prostředí (MŽP). Odvolává se na údaje Eko-komu, podle kterých v roce 2018 o dva procentní body snížila na 67 procent míra třídění plastů.

Vinaři lisují slámové víno, hotové bude za dva roky

Po více než 100 dnech odpočinku na slámě z bio farmy putovaly dnes hrozny na slámové víno vinařství Chateau Valtice do lisu. Právě leden a únor jsou obdobím, kdy vinaři poslední hrozny sklizené v předchozím roce zpracovávají.

Víno ředěné vodou ustupuje. Přibývá ale záchytů ovoce s obsahem chemie

Burčák ředěný 67 procenty vody. I takový případ zaznamenali loni inspektoři při kontrole potravin. Víno nicméně přestalo být jednou z nejproblémovějších komodit, nahrazují ho jiné hříchy. Roste například problém s pesticidy v ovoci a zelenině nebo s doplňky stravy s nepovolenými látkami.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 20. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 21:25