Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13.1. 2020

14. 1. 2020 | Agris

Ovocnáři v Brně spoléhají kvůli hrabošům na holomrazy

Na vícedenní holomrazy čekají pěstitelé ovoce v Sadech Starý Lískovec v Brně. Loni v létě a na podzim totiž stromy v sadech ničili extrémně přemnožení hraboši a ani teď v mírné zimě se jejich populace výrazně nesnížila, řekl ČTK předseda ovocnářského družstva Vít Blaha.

Jaké hlavní změny přináší novela veterinárního zákona?

Ve středu 15. 1. 2020 nabývá účinnosti rozsáhlá novela zákona o veterinární péči (veterinárního zákona). Změny se dotknou například chovatelů psů, ale také provozovatelů potravinářských podniků či provozovatelů jatek.

SVS před Vánoci zkontrolovala téměř 1000 stánků s kapry, závadu zjistila u čtyř procent z nich

Veterinární inspektoři v závěru loňského roku jako již tradičně kontrolovali prodejce vánočních kaprů. Jejich kontrolou prošla před svátky bezmála jedna tisícovka prodejních míst. Zhruba ve čtyřech procentech kontrol zjistili inspektoři nějakou závadu (v roce 2018 to byly tři procenta kontrol).

OSN: Potraviny jsou nejdražší za pět let. Ceny žene vzhůru hlavně cukr a mléko

Světové ceny potravin se v prosinci třetí měsíc za sebou zvýšily a ocitly se nejvýše za pět let. Hlavním důvodem jsou dražší rostlinné oleje, cukr a mléko, ale i fakt, že se zotavily ceny obilovin. Vyplývá to z údajů, které ve čtvrtek zveřejnila Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    


Zdroj: Agris, 14. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 19:50