Agris.cz - agrární portál

Savencia vyjednává o prodeji bývalého závodu v Sedlčanech

3. 1. 2020 | ČTK

Společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic vyjednává o prodeji bývalého závodu v Sedlčanech na Příbramsku, kde loni skončila výroba sýrů. S potenciálním zájemcem již uzavřela předběžnou dohodu, tzv. letter of intent, informoval ČTK statutární ředitel firmy Miroslav Maňásek.

Savencia výrobu sýrů Sedlčanský a Lučina v Sedlčanech kvůli zvýšení efektivity přesunula do závodu v Hesově na Havlíčkobrodsku. V sedlčanské mlékárně původně pracovalo 300 lidí. Dostali nabídku pracovat v Hesově, odcházejícím lidem firma vyplatila odstupné. Pro prázdný areál nyní firma hledá kupce.

"V současnosti je podepsaný letter of intent pro potenciálního zájemce," uvedl Maňásek. Ukončení celého procesu se podle něj předpokládá v první polovině roku.

Pod současným názvem Savencia vystupuje společnost, kterou ovládá francouzská rodina Bongrainů, od roku 2016. Do českého mlékárenství přišla francouzská firma v roce 1993, kdy získala majoritu v hesovské mlékárně Pribina. O dva roky později vstoupila do tehdejších Povltavských mlékáren Sedlčany a v roce 1999 do mlékárny TPK Hodonín.


Zdroj: ČTK, 3. 1. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 11:07