Souhrn událostí uplynulých dní – 13. – 15.12. 2019

Bohemia Sekt prodá letos méně sektů než v rekordním roce 2018

Skupina Bohemia Sekt, která si drží zhruba 70 procent na trhu šumivých vín v ČR, prodala letos za 11 měsíců meziročně o jednotky procent méně lahví sektů. Důvodem je, že obchodní řetězce se loni předzásobily a sekty nakoupené v roce 2018 prodávaly konečným spotřebitelům až letos.

Veterinární inspektoři v Praze odhalili nelegální pojízdnou prodejnu drůbeže

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Praze odhalili nelegální rozvážkový prodej drůbeže neznámého původu v nevyhovujících hygienických podmínkách. Na podezřelý inzerát kolující na sociálních sítích byla SVS upozorněna podnětem.

Bez smrku budou povodně v ČR větší, upozorňuje odborník

Bez smrku ve vyšších nadmořských výškách budou povodně v Česku větší než v minulosti. Na dnešní tiskové konferenci to řekl člen republikového výboru Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů ČR Radomír Charvát. Díky jehlicím a hustým větvím smrku zimní srážky odtávají pomaleji, dodal.

Spotřeba masa by měla do deseti let začít klesat, doporučují vědci

Produkce a spotřeba masa by měla během dalšího desetiletí vyvrcholit, poté je žádoucí její pokles. Experti na to upozornili v odborném žurnálu Lancet Planetary Health s tím, že regulace chovu umožní regulovat i skleníkové plyny, a tím pomoct s klimatickou krizí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info