Agris.cz - agrární portál

Rovný milión pro včelaře. Kraj jim přidá na úly i kvalitní chovy

12. 12. 2019 | olkraj.cz

Olomoucký kraj také v příštím roce podpoří včelaře. Mezi začínající i stávající chovatele rozdělí hejtmanství jeden milión korun. Jde o nejvyšší částku v historii tohoto dotačního programu.

Olomoucký kraj podporuje začínající včelaře od roku 2008. Díky dotaci si mohou pořídit nejen kvalitní chovný materiál, ale také například nástavkové úly nebo základní vybavení například v podobě ochranných pomůcek,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Milan Klimeš.

Kromě začínajících hejtmanství už před dvěma roky zavedlo podporu také pro stávající včelaře. Ti mohou dotaci použít na nákup nových kompletních nástavkových úlů s oddělitelným zasíťovaným dnem, které umožňuje sledovat spad varroázy.

Včelaři, kteří museli svá včelstva zlikvidovat na pokyn orgánů Státní veterinární správy, pak mohou peníze využít na nákup plemenného a chovného materiálu – samostatných matek s doložením původu nebo oddělků,“ vysvětlil náměstek Klimeš.

Příjem žádostí bude zahájen 20. ledna. Maximální výše dotace poskytované na jednu akci je limitovaná částkou deset tisíc korun.

Bc. Eva Knajblová             

manažer komunikace

e.knajblova@olkraj.cz

www.olkraj.cz


Zdroj: olkraj.cz, 12. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 23:52