Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 3.12.2019

4. 12. 2019 | Agris

ČSÚ: Spotřeba masa loni vzrostla o 2,1 kilogramu na osobu

Spotřeba masa v Česku na osobu loni vzrostla o 2,1 kilogramu na 82,4 kg, uvedla dnes na tiskové konferenci vedoucí oddělení statistiky zemědělství Českého statistického úřadu (ČSÚ) Renata Vodičková. Češi více jedli vepřové, hovězí i drůbež, jejíž spotřeba s 28,4 kilogramu byla rekordní.

Na Šumavě chtějí vypalovat vřesoviště

Součástí přípravy dokumentu o zásadách péče v Národním parku Šumava je i návrh správy parku, který chce obnovovat vřesoviště jejich vypalováním. Podobně se to dělá například v chráněné krajinné oblasti Brdy nebo v USA. Někteří starostové šumavských obcí i Jihočeský kraj to však považují za velmi nebezpečné.

Pekárny Nopek loni zvýšily obrat, zisk a produkce klesly

Pekárny Nopek z Vysokého Mýta na Orlickoústecku loni zvýšily obrat o 3,7 procenta na 403 milionů korun. Firma naproti tomu mírně snížila produkci v tunách a také měla menší zisk. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Nepěstuju kukuřici pro bioplynky. Mou plodinou je zdravá a zelená krajina, říká Petr Marada

Když s Petrem Maradou stojíte na poli a posloucháte jeho vyprávění, jak vypadá naše zemědělská krajina a jak by vypadat měla, není to jen akademické tlachání od kavárenského stolku. Petr Marada přeměňuje necitlivým přístupem pošramocenou krajinu na něco více funkčního a udržitelného. A taky malebného.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 4. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 13:28