Agris.cz - agrární portál

Pekárny Nopek loni zvýšily obrat, zisk a produkce klesly

3. 12. 2019 | ČTK

Pekárny Nopek z Vysokého Mýta na Orlickoústecku loni zvýšily obrat o 3,7 procenta na 403 milionů korun. Firma naproti tomu mírně snížila produkci v tunách a také měla menší zisk. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Podnik loni vykázal zdaněný zisk přes pět milionů korun. Předloni to bylo 11,5 milionu korun.

Vloni firma vyrobila 13.665 tun pekařských a cukrářských výrobků, což představuje 98,1 procenta produkce předchozího roku. Pekárny pečou chléb, pečivo, jemné a trvanlivé pečivo, vyrábějí cukrářské výrobky a značnou část produkce tvoří mražené pečivo.

Pekárny v loňském roce investovaly do přístavby mrazicího a balicího centra v pekárně v Hrušové. Zefektivnily tím balení a skladování mraženého pečiva. Pekárny také koupily náhradní energetický zdroj pro stejnou výrobnu a modernizovaly tam prodejnu. Firma též vyměnila mísicí stroj v Lanškrouně a pokračovala v obměně aut.

Pekárny fungují od roku 1991, patří ke středně velkým podnikům. Výrobky dodávají přibližně 2000 odběratelům na území Pardubického, Královéhradeckého, Jihomoravského a Olomouckého kraje. Podnik má na Orlickoústecku, Svitavsku a Jičínsku sedm provozoven a 12 prodejen.


Zdroj: ČTK, 3. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 15:01