Agris.cz - agrární portál

11.11.2019 Seminář Potenciál ekologického zemědělství v ochraně environmentálně citlivých oblastí

5. 11. 2019 | pro-bio.cz

Pozvánka na seminář Potenciál ekologického zemědělství v ochraně environmentálně citlivých oblastí, který pořádá Česká technologická platforma pro ekologické zemědělství ve spolupráci s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců.

Přijďte diskutovat s našimi i zahraničními odborníky, jak lze efektivně zemědělsky hospodařit a přitom neznečišťovat zdroje pitné vody.

Akce se koná dne 11. listopadu 2019 od 10:00 na MZe v Praze, místnost č. 101.

První blok  semináře nabídne úvod do problematiky ochranných pásem vodních zdrojů (OPVZ) v České republice – legislativní základ ochrany a přehled struktury současného zemědělského hospodaření v těchto pásmech, včetně informací o monitoringu kvality vody ve vodní nádrži Švihov.

Druhý blok představí možnosti, které v ochraně vody nabízí ekologické zemědělství tj. systém založený na principu prevence místo následné péče. Na příkladu regionu spolkové země Sasko budou prezentovány environmentální i ekonomické dopady zavedení ekologického hospodaření včetně nastavení kompenzací pro zemědělce a praktických zkušeností německých přednášejících.

V případě zájmu prosím potvrďte svou účast do pátku 8. 11. na mail: info@ctpez.cz

Pozvánka ZDE


Zdroj: pro-bio.cz, 5. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 10:49