Agris.cz - agrární portál

Stav české krajiny i superpotraviny. Začíná festival dokumentárních filmů

4. 11. 2019 | Denik.cz

Devátý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Life Sciences Film Festival si pro diváky přichystá to nejlepší z celosvětové produkce filmů o přírodě, produkci potravin, udržitelném rozvoji a technologii. Uskuteční 4. až 8. listopadu na České zemědělské univerzitě (ČZU) v Praze a 30. listopadu v Národní technické knihovně jako Food Film Festival.

Dramaturgové prošli přes 984 filmů ze 71 zemí, aby pro návštěvníky festivalu vybrali 27 dokumentárních filmů. Celkem 26 filmů pak bude soutěžit o ceny jednotlivých fakult a o Velkou cenu LSFF spojenou s odměnou 1500 eur.

„Pro letošní ročník se vracíme zpět do krásných prostor naší auly, která prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Náš pomyslný filmový návrat určitě bude stát za to. Program letos nabídne filmy a diskuze s více než aktuální tematikou, jako je stav české krajiny, welfare hospodářských zvířat či superpotraviny,“ uvedl rektor ČZU profesor Petr Sklenička.

Součástí festivalu jsou také odborné a popularizační diskuse na prezentovaná témata. Letos se festivalu zúčastní např. geolog Václav Cílek (diskuse k filmu Krajina a půda – klíč k budoucnosti?) či egyptolog Miroslav Bárta (diskuse k filmu Peníze jako vrchol evoluce? A co bude dál?).

Jak se žije hospodářským zvířatům?

Jedním z dalších probíraných festivalových témat bude také blaho a pohoda hospodářských zvířat. Pozvání do diskuze přijali zástupci organizace OBRAZ – Obránci zvířat, která v současnosti usiluje o legislativní zákaz klecových chovů slepic v ČR. Společnost Syngenta představí fungicid pro organické zemědělství.

Pořadateli festivalu je ČZU a Harvest Films. Soutěžní filmy a filmy v rámci informativní projekce se promítají v Aule ČZU. Všechny filmy z programu festivalu je po dobu trvání festivalu možné individuálně promítnout ve Studentském informačním centru univerzity.

Přehled všech filmů 9. ročníku lze najít v online katalogu filmů http://lsff.cz/katalog-filmu/. Vstup na všechny filmy a doprovodné akce zdarma.

 

Autor: Richard Šedý


Zdroj: Denik.cz, 4. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:33