Souhrn událostí uplynulého dne – 14.10. 2019

Kůrovcová kalamita zlevňuje české dřevo. Německo a Rakousko proti dovozu protestují

Kůrovcová kalamita dopadá na celý dřevozpracující a papírenský průmysl, dál na nábytkářství nebo stavebnictví, výrobu sportovních potřeb nebo lodí. Kvalitní smrkové dřevo vyžaduje například výroba hudebních nástrojů. Naopak ta nejméně kvalitní surovina se ještě využije v energetice.

Svaz:Schodek agrárního obchodu letos může být 45 miliard korun

Zemědělský svaz ČR na základě srpnových dat zhoršil svůj odhad letošního agrárního zahraničního obchodu. V srpnu činil 29,6 miliardy korun, meziročně se tak prohloubil o 2,4 miliardy korun, do konce roku může propadnout až na 45 miliard korun, sdělil ČTK mluvčí svazu Vladimír Pícha.

Dotace pro zemědělce ovlivní změna klimatu i brexit, říká náměstek

Brexit připraví v příštích sedmi letech české zemědělství o 14 miliard korun. Alespoň tak vypadá návrh společné zemědělské politiky pro roky 2021 - 2027. Jednání podle náměstka ministerstva zemědělství Jiřího Šíra, který je hlavním vyjednavačem za Česko, nikdy nebyla tak složitá.

Bohemia Sekt spustil největší lisovnu hroznů v Česku

Jednička na tuzemském trhu šumivých vín, společnost Bohemia Sekt ze Starého Plzence, razantně zvýšila své kapacity zpracování hroznů. Během letošní sklizně zahájila zkušební provoz nové lisovny v Mikulově za 200 milionů korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info