Agris.cz - agrární portál

Ekofarmáři opět vyrážejí na Letnou

12. 10. 2019 | Lovíme.bio

V sobotu 19. října se do Prahy vypraví ekofarmáři z celé republiky, aby na dvorku Národního zemědělského muzea představili to nejlepší a nejčerstvější ze své produkce na tradičním pražském Biojarmarku. 

A na co se návštěvníci můžou těšit?

Hlavním lákadlem je stejně jako každý rok prodejní trh bioproduktů a biopotravin: od 9 do 17 hodin je možné nakupovat uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, biodynamické víno, ovoce i zeleninu - vše samozřejmě bez chemie a od českých farmářů.

To ale není všechno: Populární kuchař Hugo Hromas bude vařit pod širým nebem, na stáncích s občerstvením s občerstvením si přijdou na své milovníci masa i vegetariáni, celiaci nebo příznivci syrové stravy...

A protože nejen jídlem živ je člověk, připravena je i živá hudební produkce, výuka tance, besedy na nejrůznější témata či výstava fotografií ze života ekozemědělců. Přijďte si pochutnat, nakoupit, zatančit a poznat nové přátele! To vše v příjemném prostředí v centru Prahy na Letné.

Něco navíc – souběžně s biojarmarkem bude v prostorách muzea probíhat akce MZe „Za tajemstvím potravin aneb víš, co jíš“ a celý den bude vstup do muzea zdarma.

Pořádá tým Lovíme.bio ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem, za finanční podpory Ministerstva zemědělství, hlavního města Prahy a kontrolních organizací KEZ o.p.s. a ABCERT AG.

Více informací: biojarmark.info Sledujte událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/837716559939249/

Kontakt: Šárka Valešková, sarka@lovime.bio 


Zdroj: Lovíme.bio, 12. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 12:40