Agris.cz - agrární portál

Společnosti Podravka-Lagris loni vzrostly tržby na 847 mil.Kč

10. 10. 2019 | ČTK

Potravinářské společnosti Podravka-Lagris z Dolní Lhoty u Luhačovic na Zlínsku loni vzrostly tržby na 847,3 milionu korun, předloni činily 787,8 milionu korun. Firmě se zvýšil také zisk, a to na 28,9 milionu korun po zdanění, o rok dříve to bylo 4,9 milionu korun. ČTK to dnes zjistila z výroční zprávy firmy zveřejněné na serveru justice.cz.

"Obecně uplynulý rok hodnotíme z pohledu obratu a zisku velmi pozitivně, více jsme investovali do marketingu, což se projevilo v lepším podílu na trhu našich hlavních kategorií (zejména rýže, luštěniny a Podravka Přísada do jídel). Těší nás, že se u zmíněných kategorií stále objevujeme na prvním nebo druhém místě na trhu," píše se ve výroční zprávě.

Na domácím trhu loni firma utržila 434,6 milionu korun, v zahraničí 412,7 milionu korun. Ve firmě pracuje přes 150 lidí.

Podravka-Lagris vyrábí, zpracovává a distribuuje potravinářské výrobky pod značkou Lagris, jako jsou rýže, luštěniny, produkty racionální výživy, sůl, bramborové produkty, směsi na přípravu moučníků a olejnatá semena. Pod značkou Podravka dodává v České republice také přísady do jídel, kořenicí směsi, ajvar, rajčatové produkty, bujóny, těstoviny a sterilovanou zeleninu.

Společnost začala v nákupu spolupracovat s Ruskem. "Vidíme v tom velký potenciál z pohledu cen a také rychlosti dodávek v porovnání s Asií či Kanadou," uvedla firma.

Podravka-Lagris loni zvýšila výrobu. "Pohledem výroby jsme zabalili o 2,6 milionu kusů výrobků více jak v roce minulém. Zprovoznili jsme novou balicí linku pro náš klíčový produkt (rýže ve varných sáčcích), která má dvakrát vyšší výkon v porovnání s původním strojem a umožňuje nám používat mikroperfoten, což má pozitivní vliv zejména na životní prostředí," uvedla firma.

Společnost Podravka-Lagris je od roku 2002 součástí mezinárodní potravinářské skupiny Podravka sídlící v Chorvatsku.


Zdroj: ČTK, 10. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 15:10