Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 8.10. 2019

9. 10. 2019 | Agris

Státy EU se shodly na mírnějším cíli pro klimatickou konferenci

Evropská unie nebude na prosincové klimatické konferenci v Chile prezentovat přísnější závazek omezení zplodin k roku 2030. Řekl to český ministr životního prostředí Richard Brabec po pátečním jednání zástupců vlád unijních zemí, které bylo v Lucemburku věnováno dlouhodobým klimatickým plánům.

Čínské farmy chovají gigantická prasata, velká jako lední medvěd

Čína hledá odpověď na zoufalou situaci v produkci vepřového masa, které se kvůli africkému moru stalo nedostatkovým zbožím. Do „módy“ se mezi zemědělci dostává také chov abnormálně velkých prasat. Některé kusy váží i přes půl tuny.

Odborníci: Kůrovec letos způsobí škody za 40 miliard Kč

Škody způsobené převážně kůrovcem a suchem v českých lesích podle think tanku Czech Forest za letošek dosáhnou 40 miliard korun. V budoucnu jsou ohroženy smrkové lesy za 600 miliard, uvedla dnes organizace. Šlo by tak o polovinu všech smrkových lesů v ČR.

Nová dotace na cukrovou řepu zlepší životní prostředí a péči o krajinu

Ministerstvo zemědělství začne od příštího roku podporovat pěstitele, kteří budou likvidovat plevelnou řepu mechanicky. Pokud na poli nepoužijí chemický přípravek na ošetřování rostlin, mohou dostat téměř čtyři tisíce korun na hektar.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      


Zdroj: Agris, 9. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 06:16