Agris.cz - agrární portál

Regionální potravinou Karlovarského kraje se nově stalo 9 výrobků

7. 10. 2019 | ČTK

Devět regionálních výrobců získalo dnes v Lokti ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje. O prestižní značku se ucházelo 76 produktů od 18 výrobců. ČTK to řekla tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Vladimíra Nováková.

V soutěži uspěli výrobci Karlovarské uzeniny, Roman Krčma, Statek Bor, Jiří Sýkora, Eva Veselá, Cukrárna Ondra, Kynšperský pivovar, Regent Plus Žlutice a firma Dušana Michálka z Kyselky. Největší zájem byl o kategorie pekařské výrobky včetně těstovin a alkoholické a nealkoholické nápoje. Slavnostní předávání ocenění se dnes odehrálo na Svatováclavském vinobraní na hradě Loket.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin. Podmínkou pro účast je i to, že výrobek musí obsahovat 70 procent tuzemských surovin a hlavní složka musí být stoprocentně česká. Právo používat prestižní značku Regionální potravina má výrobce po dobu čtyř let a může jej uvádět na obalu svého výrobku, což mnohdy přitáhne kupující.

Kromě soutěže ministerstva zemědělství uděluje regionální značku už třetím rokem i Karlovarský kraj v soutěži Dobrota Karlovarského kraje. V letošním ročníku se soutěže zúčastnilo 22 zemědělských a potravinářských výrobců se 79 výrobky.

O titul Dobrota Karlovarského kraje se soutěžilo v pěti kategoriích: Masné výrobky, Mléčné výrobky, Pekařské a cukrářské výrobky, Alkoholické a nealkoholické nápoje, Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě.


Zdroj: ČTK, 7. 10. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:10