Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.9. 2019

20. 9. 2019 | Agris

Jak zjistit kvalitu sazenic lesních dřevin

Kvalita sadebního materiálu lesních dřevin (SMLD) je nezbytnou podmínkou úspěšné obnovy lesa. V zájmu snížení ekonomických i ekologických ztrát se lesníci snaží užívat pro umělou obnovu lesa co nejkvalitnější sadební materiál, který do budoucna povede k vytvoření zdravých a vitálních lesních porostů.

Odkud je nejlepší český květový med? Z pražského letiště v Ruzyni

Letiště Václava Havla získalo již po šesté zlatou medaili v soutěži Český med za svůj letošní květový med, která oceňuje zejména menší producenty českého medu vlastní produkce. Soutěž každoročně vyhlašuje Výzkumný ústav včelařský v Dole, který ohodnotil letištní vzorek nejvyšším 100 procentním hodnocením.

Jihočeská úroda brambor bude proti průměrným rokům o 40 pct nižší

Úroda brambor v jižních Čechách je druhý rok po sobě slabší. Letošní sklizeň ovlivnily květnové mrazy i sucho. Pěstitelé hlásí výnosy v rozpětí 22 až 26 tun z hektaru, což je až čtyřicetiprocentní propad oproti průměrným rokům a zhruba desetiprocentní pokles v porovnání s loňskem.

Svaz: Spočítané škody od hrabošů za půl miliardy, další přibudou

Průběžné spočítané škody způsobené hraboši činí letos podle Zemědělského svazu ČR půl miliardy korun. Další škody, hlavně na ozimech, budou následovat. Část zemědělců podle předsedy svazu Martina Pýchy škody nenahlásila, nebo nejsou pro podniky významné.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 20. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 14:04