Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.9. 2019

18. 9. 2019 | Agris

MZe poslalo odpověď na audit komise do Bruselu

Ministerstvo zemědělství dnes odeslalo odpověď na bruselský audit zemědělských dotací ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Českému rozhlasu Radiožurnálu to řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). Obsah odpovědi nekomentoval. Odeslání zprávy ČTK potvrdilo tiskové oddělení ministerstva zemědělství.

Nemaso, nemléko, nevejce. Zájem o rostlinné alternativy potravin roste

Jogurty z mléka nemléka, hamburgery z masa nemasa a nyní smažená vejce nevejce. Náhražky živočišných bílkovin patří k nejdiskutovanějším trendům poslední doby. Snaží se totiž překopat, čím se lidé stravují. A docela jim to jde. Každý desátý obyvatel Česka ve věku od 18 do 34 let nejí maso, vyplynulo z průzkumu společnosti Ipsos letos v březnu.

Jogurtů sní Češi ročně až 15 kilo, nejvíce těch jahodových. Na Švédy ale nemáme

Obliba jogurtů v Česku posledních pár let mírně roste, spotřeba se zvyšuje. Strávníci mají rádi zejména jejich ovocné varianty. Jogurt patří mezi potraviny, jež mají na jídelníčku Čechů stálé místo. Spolu se zakysanými mléčnými výrobky jich ročně v průměru snědí 15 kilogramů.

Slovensko po kritice připravilo vymezení svých bukových pralesů

Slovensko po výtkách ekologických organizací a Výboru pro světové dědictví UNESCO připravilo přesné určení hranic své části karpatských bukových pralesů, které jsou zapsány na prestižním seznamu světových přírodních a kulturních památek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 18. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 14:47