Agris.cz - agrární portál

Znojemské historické vinobraní navštívilo za tři dny 85.000 lidí

16. 9. 2019 | ČTK

Přes 85.000 lidí navštívilo třídenní Znojemské historické vinobraní, které dnes končí ve Znojmě. V tiskové zprávě to uvedl Karel Semotam z pořadatelské Znojemské Besedy. Loni byla návštěvnost kolem 88.000. Akce nabídla desítky mázhauzů místních vinařů, historický průvod i kapely různých žánrů. Novinkou byla možnost zapsat se do registru dárců kostní dřeně. Využilo ji 70 lidí.

Letos se uskutečnil 37. ročník Znojemského historického vinobraní, který přinesl nejen ochutnávku vína, burčáku a jídla, ale i rytířské turnaje a hudební program. Koncerty se konaly na třech scénách, a to na Masarykově náměstí, na Horním náměstí a na Káře. Příchozí slyšeli skupiny Mirai, Olympic, Jelen, nechyběl Miro Žbirka, Dechová hudba Mistříňanka, Cimbálova muzika Antonína Stehlíka, Katarzia a další interpreti.

Ředitel pořádající Znojemské Besedy František Koudela uvedl, že organizátorům udělala radost také mezinárodní účast, příkladem jsou návštěvníci ze zemí jako Irsko, Velká Británie, Belgie, Francie, Španělsko, Slovensko, Polsko, Turecko, Řecko, Chorvatsko nebo Itálie.

Organizátoři se rozhodli zapojit do dobročinné akce Vinaři jdou na dřeň, kterou začal organizovat vinař Pavel Lacina z Velkých Pavlovic, jehož syn onemocněl leukemií. "Potěšily nás ohlasy lidí, kteří neváhali a od samého začátku postupně přicházeli, aby se stali potenciálními dárci kostní dřeně. Ve Znojmě se do českého registrů dárců kostní dřeně zapsalo úctyhodných 70 lidí," uvedl Koudela.


Zdroj: ČTK, 16. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 11:11